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1. Overall Description:
SA2 would like to thank SA4 regarding the LS on network slice replacement procedure. SA2 discussed SA4 questions and provides following answers.

Q1:	Can SA2 confirm that the Alternative network slice provides similar performance as that of the original network slice that it replaces?
A1:	How the network (i.e. NSSF, PCF, AMF) selects Alternative S-NSSAI is not specified in the specification. Operator can configure own policy for selecting Alternative S-NSSAI in the network. The intention of network slice replacement is to avoid service interruption when S-NSSAI becomes unavailable or congested. Therefore, SA2 expect that Alternative S-NSSAI would provide similar performance as original S-NSSAI. However, whether the same QoS can be provided to the UE depends on operator's policy. Note that Alternative S-NSSAI is provided to the PCF and the PCF can take into account the Alternative S-NSSAI to generate PCC rules.

Q2:	Is the network slice replacement procedure transparent to the UE application?
A2:	Yes, network slice replacement is transparent to the UE application.

Q3:	Are the Application Function and the Application Provider notified when the network slice replacement procedure is invoked by the 5G System?
A3:	PCF supports Network Slice Replacement event notification as described in clause 6.1.3.18 of TS 23.503. The AF can subscribe the event via NEF or directly to the PCF. Note that the AF can subscribe the event after the UE establishes PDU Session.

Q4:	Is the Application Provider made aware of the Alternative network slice information prior to the network slice replacement procedure being invoked by the 5G System (e.g., through OAM)?
A4:	No. According to current specification, the PCF is notified on the Alternative S-NSSAI after network slice replacement is triggered by the NSSF/PCF/AMF. Therefore, the AF cannot be notified in advance. SA2 has no plan to enhance the procedure so that 5GC notifies the network slice replacement to the AF before the procedure is triggered.

2. Actions:
To SA4 group.
ACTION: 	SA2 kindly asks SA4 to take above information into consideration.

3. Date of Next TSG SA WG2 Meetings:
TSG-SA2 Meeting#159	October 9 – 13, 2023	Xiamen, China
TSG-SA2 Meeting#160	November 13 – 17, 2023	Chicago, USA
